Upoznajte arapski jezik i kulturu

Arapski centar u Zagrebu svakako je najbolji “saveznik” za sve one koji žele upoznati arapski svijet – jezik, kulturu, običaje, kao i poslovne prilike. Djelatnost Arapskog centra fokusirana je na suradnju s tvrtkama koje imaju potrebe za općim, poslovnim ili stručnim stranim jezikom, ali i svim zainteresiranim građanima.

“Centar je osnovan zbog sve veće potrebe za učenjem arapskog jezika te sve većim potrebama razumijevanja kulture i vrijednosti arapskih zemalja u poslovnoj komunikaciji. Zbog takvih potreba organizirali smo poduku arapskog jezika te smo je prilagodili potrebama naših polaznika, a također održavamo intenzivne ljetne tečajeve koji služe ubrzanom svladavanju arapskog jezika”, rekao nam je direktor Arapskog centra Mustafa Alajbegović.

Uz edukativne djelatnosti, centar je prisutan na hrvatskoj poslovnoj i kulturnoj sceni. Surađuju s velikim brojem hrvatskih tvrtki te uskoro potpisuju sporazum s Centrom za certificiranje halal kvalitete, a veliki kulturni projekt je osnivanje prvog Hrvatsko-arapskog kulturnog centra čiji je cilj jačanje odnosa s arapskim svijetom i promocija arapske kulture kroz suradnju sa znanstvenim institucijama, udrugama, zakladama … i građanima.